Acció Lila

Acció Lila som un col·lectiu feminista i anticapitalista format per noies de la ciutat de Manresa i altres pobles del Bages. Ens vam presentar el 8 de març del 2009, tot i que ja portàvem un any de trobades, assemblees i debats que van anar formant el col·lectiu. La idea de crear un grup feminista va sorgir a partir d’un cicle de cinema antipatriarcal organitzat per Maulets, al qual van assistir noies interessades en treballar sobre les desigualtats de gènere i l’opressió que patim les dones a causa del sistema patriarcal. Es va veure la necessitat de crear un espai autònom i propi de dones on treballar específicament aquestes opressions, les que patim quotidianament pel sol fet de ser dones, amb l’objectiu de prendre’n consciència, portar-la al carrer, i lluitar per transformar la societat.

L’objectiu principal d’acció lila és prendre consciència de forma col·lectiva de les diferents opressions que patim com a dones a causa del sistema patriarcal i elaborar estratègies per fer-hi front. Treballem a partir de tres eixos:
  • Compartir experiències personals: Analitzem com el patriarcat ens afecta en el nostre dia a dia i com d’interioritzats tenim els rols de gènere que restringeixen la nostra llibertat de ser, actuar i créixer com a persones lliures.
  • Formació: Escollim els temes que ens be de gust treballar o que trobem més importants en cada moment i ens autoformem a partir de la lectura de textos, passis de vídeo, de documentals, debats…
  • Acció: al carrer, xerrades, tallers: Per difondre el què estem treballant organitzem xerrades, debats, tallers, cine – fòrums, performances…
Ens organitzem de forma assembleària i prenem les decisions mitjançant el consens. Treballem per comissions fixes, com la d’economia i la de material, i organitzem comissions o grups de treball puntuals per agilitzar la feina, sobretot quan organitzem actes. Ens reunim un cop per setmana, normalment els diumenges a les 17h.
http://acciolila.blogspot.com.es/